Imke’s Style (12)

Na de juni uitgave lijkt het leven stil te hebben gestaan. Tja door de hoge temperaturen hadden we allebei het gevoel niks te kunnen doen. Maar het tegendeel is waar.

Begin juni was er weer Resto-Veur-Mekoar etentje, en ik ben zo ‘gek’ geweest om de keer ervoor aan te bieden Potjiekos te maken, zo gezegd zo gedaan…

Aangezien het nog al een tijdje moet opstaan te pruttelen op de BBQ, waren we er al vroeg mee bezig.

En…, het is me weer gelukt iets lekkers op tafel te zetten. Ik had zelfs een Dutch oven ernaast met een vegetarische versie, die was geheel nieuw voor mij (gebruik ik de juiste kruiden en groenten enzo…??) maar ook die was geslaagd. De Potjie (8 liter) zat tot de rand toe vol, en is helemaal leeg gegaan. Yeah…! Van de vegetarische was nog maar een klein beetje over. Iedereen die aanwezig was gaf aan dat het lekker was, en sommigen vroegen of ik het recept kon geven… ja, dat kan ik. Het recept staat in de NieuwSwaar van oktober 2020. Op de dorpswebsite staan alle krantjes, dus ook oktober 2020 (nieuw-scheemda.nl/ nieuwswaar-nr57-oktober-2020). Op onze eigen website achteroptwoar.nl/imkes-style-potjiekos staat het recept natuurlijk ook.

De week erop hadden we een reünie van Dutchbat 4, wat voor Patrick weer een fijn weerzien was met zijn maten. De partners mochten mee maar jammer genoeg hadden niet veel daar gehoor aan gegeven, dus ik voelde me een beetje een vreemd ‘gansje’ in de bijt…, 😉 hihihi. Uiteraard was het gezellig.

27 juni stond onze eerste ontmoeting van 2014 op de kalender, en van 2016 onze trouwdag, dus dat was een dag met taart en lekker eten. En in plaats van uit eten in een druk restaurant (worden we horendol) besloten we om ons zelf met een smakelijke maaltijd te verwennen. Niet beef wellington maar met varkenshaas, zeer succesvol.

Begin juli konden we de kittens gaan ophalen. Hera (driekleur) en Juno (zwart-wit), zusjes.

Hier liggen ze dan uitgeput in de vensterbank. En contact met Kitty, onze 10-jarige driekleur, gaat steeds gemoedelijker. Overigens zul je ze nooit buiten zien, aangezien wij ze binnen houden. De buurt hoeft geen hinder te ondervinden van onze huisdieren. En ik hoef me geen zorgen te maken waar ze uithangen en met welk (roof)dier ze nu weer gaan vechten.

En zo hoef ik ze ook nooit te roepen of hinderlijk te fluiten laat op de avond om ze binnen te krijgen. Of ondragelijk gemauw aan te horen als ze zelf naar binnen willen op een ander tijdstip.

Of dat ze worden aangereden door een mafkees die zich niet aan de snelheid houd, 30 km/uur in de onze straat!.

En dan begint het langzaamaan heet te worden buiten, dat is echt niks voor mij. Bah kan zo niks doen. Ventilatoren draaien overuren om maar een beetje lucht circulatie te krijgen. Dus staat er niks anders gepland dan rustig aan doen, kittens in de gaten houden en regelmatig wat water op mijn polsen en in mijn nek spetteren. Pfff veel te warm…

En dan moet ik toch wat gaan doen, want 20 augustus willen we naar Middeleeuws Winschoten gaan. Maar als het zo warm wordt moeten we wel iets met katoen aan gaan doen, en dat hebben we nog niet…. Dus dat betekent stof knippen en in elkaar zetten en dat in de hitte.

Na veel wikken en wegen heb ik besloten een reeds bestaande set deels aan te passen. Een look-a-like korset (zonder baleinen) vast gemaakt aan de riem met tassen (geen tas aan schouder gezeul). Maar dat was nog niet kompleet. Een bustle er voor bij aan gemaakt. Natuurlijk de hoed hersteld. Een katoenen shirt en broek gemaakt. En dan nog voor Patrick een kompleet outfit gemaakt a-la Viking. Een broek en shirt met mutsje en buideltas. Ha! gelukt en op tijd klaar ik kon zelfs een dag niks doen en mij geestelijk voorbereiden op heel veel lopen.

Op de dag zelf heeft mijn stappenteller de score bijgehouden van 13.000 stappen, pffff… En ik heb in ieder geval 1 fotograaf gezien die een foto heeft gemaakt, en ik heb de foto ook al gevonden (www.facebook.com/ MazzelMoaze). Zo zagen wij eruit… ghighighi.

En nu is het zondag, één dag voor de vergadering omtrent het krantje, nog ff vlug blogje in elkaar flansen… TADA!!

Groetjes! Imke