Imke’s Style (14)

Alweer een jaar voorbij. Welkom in 2023. Iedereen nog de beste wensen.

Waar zal ik nu over schrijven… Tja, wat op dit moment erg speelt is de idiote waterstand… In onze kelder! 29 december was het weer tijd om de stand op te nemen. We doen het luik in de woonkamer open en we kunnen de meter niet eens aflezen, deze staat onder water! Er zit niks anders op dan alles weg te pompen. Na een paar uur kunnen we de stand aflezen en kan ik het doorgeven aan het waterbedrijf. Gelukkig is de stand bijna hetzelfde als het jaar ervoor, dus de leiding in huis is niet kapot.

Maar ja dit moet wel opgelost worden. Eerst heeft het waterbedrijf de waterleiding buiten gecontroleerd en besloten deze te vervangen, want het was een oude buis uit 1948 met een stukje uit 1981. Toch een soort meevaller… nieuwe waterleiding buiten en in huis.

De gemeente heeft hierna gezocht in de afvoer/riool en het probleem gevonden. De kelder zat met een hele oude stenen afvoerpijp op de erfput van de buren, waar al het water vandaan kwam. De gemeente heeft de pijp afgesloten en ons ingepland voor een eigen erfput, hebben we recht op zei de gemeente.

Al met al veel stress en rotzooi in huis, overal klei. Allebei stram en stijf van al dat heen en weer geschuif, gesjouw en gegraaf.

Nu, 16 januari, zijn we nog steeds uit een diep gat tegen de buitenmuur aan het pompen. Waarin het grondwater sijpelt en als het regent een hele plas vanuit de tuin in stroomt.

Door dit gedoe heb ik geen energie meer om kleding te maken, laat staan te stofzuigen of te dweilen! Want dat moet nog steeds gebeuren. Zelfs mijn plan om preischotel te maken is een dag opgeschoven. Zo ook de appeltaart die ik wilde maken.

Bah, het is niks hoor sensitief/hsp-er te zijn. Al dat gedoe, en zoveel mensen tegelijk over de vloer, met alle energieën die ik opzuig.

Gelukkig hadden we de Nijjoarsverziede avond als afleiding. Het was gezellig druk. En de fotoshow waarop wij moesten zeggen waar/wie/wat het was hadden we toch veel goed. Daar waren we aangenaam door verrast.

Maar nu mogen we wachten op de erfput, hopelijk ergens volgende week. Dan wordt ook de gewone afvoer daarop aangesloten. Zit ook op een andere erfput.

Maar eerst bijkomen van alles.

Imke