Imke’s Style (15)

YEAH!
Mijn atelier is af. Nu kan ik eindelijk alle patronen sorteren zoals ik dat twee jaar geleden al wilde doen. Waarvoor ik toen geen plek had (zie NieuwSwaar #60). Ik heb nu 18 bakken gevuld met patronen. Wel kleinere bakken en minder hoog, maar zo kan ik meer planken kwijt en dus meer bakken.

En dat railsysteem is geweldig hoor. Je klemt de houders op de hoogte die je wil, plank erop en klaar. Besluit je andere bakken te gebruiken, grotere bijvoorbeeld, dan kan je heel snel de plank verlagen zonder nieuwe schroefgaten te moeten maken en de vorige dicht te plamuren. Ideaal! Geen gatenkaas in je muren.

Voor de kniptafel heb ik een dressoir en een stellingkast gebruikt. Hier liggen een halve en een hele gipsplaat op. Gipsplaat? Ja, omdat ik daar dan op kan tekenen (cirkelrok patroon) en schrijven (diverse maten). Maar ook omdat ik deze er makkelijk van af kan pakken mocht ik het dressoir ergens anders nodig hebben. Er zitten natuurlijk wielen onder. Lekker alle kanten oprollen zonder problemen.

En als naaitafel heeft Patrick een heel frame gebouwd, aan de muur. Met een ‘schuine-palen-constructie’ zodat ik geen staander tegenkom als ik van de naaimachine naar de locker wil gaan, of terug (zittend op mijn bureaustoel). Hier ligt eerst OSB op en dan een simpel meubelpaneel. Tezamen megasterk, ik kan er zelfs op staan. En het leuke ervan is mijn locker blijft stil staan als ik een peut gas geef… Op mijn vorige naaitafel ging de locker ervandoor als ik een beetje meer gas gaf.

En natuurlijk mogen de spiegel, strijkplanken en strijkijzers niet ontbreken. En gut… Zelfs een TV. Ja… Daar kan ik een laptop op aansluiten en instructies van patronen open hebben staan, een leuke film opzetten, patronen zoeken op internet of iets dergelijks.

Ook heb ik een paspop staan. Maar die valt bijna uit elkaar, vandaar dat er plastic omheen zit. En daarom heb ik een patroon gekocht om zelf een paspop te maken, precies op mijn eigen maten. Dus die komt er dan te staan.

En dan aan de andere c.q. laatste muur, daar heb ik een inbouwkast met railsysteem. Met planken en hangroede voor mijn overige naaispullen en andere hobbymaterialen.

Kicke plekkie!!!

Hier kan ik naar hartenlust hobbyen en dingen maken. Ben je nieuwsgierig hoe het er allemaal uitziet? Kom eens gezellig ‘buurten’ voor een kop thee in het atelier.

Imke