Imke’s Style (17)

Ja! Eindelijk op vakantie! Twee weken ergens heen met de caravan. Bestemming… Noorwegen. Vorig jaar hadden we dat idee al, tenminste als we een caravan konden vinden. Na een zoektocht hadden we een leuke gevonden, eentje met een zitje en een rondzit, allebei om te bouwen naar een ruim bed. En heel belangrijk: een toilet.

Meteen een inventarisatielijst gemaakt. Op die lijst staan dingen zelfs dubbel. Het enige daarvan dacht ik, ‘dan kan ik ook niks vergeten’. Helaas waren we de kleine prullenbakzakjes vergeten, dat was niet zo erg want ik knipte grote afvalzak door de helft.

Terwijl we aan het voorbereiden waren, vroeg Patrick hoe lang het geleden was dat ik op vakantie was geweest. Uhm… toch zeker 13 jaar geleden dat ik voor het laatst ‘echt’ op vakantie ben geweest. Natuurlijk zijn wij samen wel weggeweest, maar dat was meer een paar dagen naar een festival en om mee te helpen. Dus eigenlijk geen twee weken vakantie.
Nu is deze vakantie ook geen echte vakantie te noemen. Zeker niet in de zin van niets doen, want dat kunnen we niet, we zijn altijd bezig.

Patrick heeft geholpen met een ‘chickencoop’ te bouwen en ik ging verder met de Groningseklederdracht-stijl-outfit. Nu kon ik controleren of ik de juiste maat had gekozen. Want ‘even passen’ gaat niet als je Groningse klant in Noorwegen woont.

Wij werden verwend met typische Noorse gerechten. Ik heb een keer mijn pannenkoekenrecept gemaakt en wilde nog Potjiekos maken, maar dat was echt afhankelijk van het weer. Het moest echt goed hebben geregend mocht er een vuurtje (en kolen-BBQ) gestookt worden. Al die tijd mocht dat niet door het extreme hete en droge weer. Voor de zekerheid hebben we het op de gas-BBQ klaargemaakt. Dat was smullen!

Patrick is wezen vliegvissen en ik heb bijna in elandenpoep gestaan. We hebben een onwijs mooie waterval gezien en hoog op een berg met een gigantisch uitzicht gestaan. We hebben mogen genieten van de hout gestookte hottub… zelfs in de regen. Al met al een geslaagde vakantie. De foto doet geen goed aan de waterval, maar het gaat om het idee. Die witte vlek is de waterval, een paar honderd meter ver.

Nu we weer thuis zijn gaan dingen al weer net zo snel als voor de vakantie… Druk, druk, druk. Niet van die ‘luxe hoor… Thuis zitten en niets doen. Geen werk hebben…’. Nou… Geen werk? Juist wel… NieuwSwaar voorbereiden, de Regionale Veteranendag, 4 meigesprekken, diverse nieuwsbrieven, dorpsprinter, flyers maken en printen, internetpagina’s onderhouden, met Glasdraad communiceren en social media pagina’s onderhouden. En dan nog diverse afspraken met mogelijke opdrachten. Het erf rondom het huis voorzien van grindroosters met grind. En dan nog ons eigen huis schoonhouden en puntjes op de i zetten.

Nee dat is geen werk… Dat is meer een fulltime job!

Stil zitten is er voor ons niet bij.

Imke