Imke’s Style (5)

Dit keer ga ik voortborduren op het facebook item dat ik begin mei heb geschreven (over de hoedenkapstok).

De etalage verandert net zo vaak als ik wil, er zin in heb om het te veranderen. Soms is het maar een kleine aanpassing, met Valentijn (hartjes) en Pasen (eieren). En dan het liefst met iets dat ik zelf heb gemaakt. Soms is het rigoureus. Dan gaat de hele etalage leeg, de poppen kaal en begin ik overnieuw.

Dus zo ook deze keer, ik wilde weer hoeden plaatsen, maar dan niet op een krukje zoals ik eerder heb gedaan. Ik zoeken op internet naar iets om hoeden op te kunnen zetten om zo meer de hoogte in te kunnen. Denk je dat je iets fatsoenlijks kunt vinden op het wereldwijde web, iets naar mijn zin?. Nee natuurlijk niet. Of er zitten te veel haken aan, of alleen 4 heel hoog. Ik wilde een stuk of 4 van mijn mooiste (meteen ook de grootste) hoeden kwijt kunnen, en een beetje verspreid over de hele etalage. En dat is dus gelukt met iets heel simpels. Nou jah simpel…

Ik legde het idee voor aan Patrick, geen idee hebbend hoe ik het moest aanpakken. Want ik wil het liefst materiaal gebruiken wat we hebben liggen (en kan het dan niet, dan zoek ik verder op het www). Ik liet dus plaatjes zien van hoedenkapstok of een hanger voor motorhelmen (deze laatste vond ik er wel gaaf uitzien, maar dan zaten ze tegen de wand aan, dat is veel te smal, dus… nee). Even verder brainstormen over hoe en/of wat…

Wij naar buiten, we hebben nog spullen buiten liggen die weg moeten, misschien zit daar iets handigs tussen. Oude trapleuning hmm…, rond hout zijn we dan nodig maar dat kunnen we niet goed buigen. Oude verwarmingsbuizen… dat zou kunnen. “We hebben nog koppelingen over en die pijpen zijn met de buigtang relatief makkelijk te buigen”, zei Patrick. En in nog geen 2 uur tijd had ik een kapstok voor 4 hoeden. Hah!… wat nou… bestellen bij weet ik veel wie… we maken het gewoon lekker zelf! Ahum… Patrick dan he.

Vandaar dat het veranderen van de etalage ook iets eerder gebeurde dan dat ik in de planning had. Zaterdag 1 mei al. De maandag erop heb ik toch nog weer iets veranderd, want de hoeden waren niet goed te zien, ik had de koppen naar voren gericht, tja dan zie je alleen het gezicht van die kop, niet bepaald interessant, toch? Dus de koppen iets gedraaid zodat het mooiste gedeelte goed zichtbaar kwam.

De pop aangekleed met een jurk dat ik heb gemaakt naar een idee van de Ierse dansjurken. Het borduren, want die jurk heeft allemaal borduursels, heeft Patrick gedaan met zijn borduurmachine. Ik heb alleen afbeeldingen gezocht die ik leuk vond, 2 grote en 2 kleine, die om en om geplaatst zijn, elk 6x en midden voorop nog 1 middelgrote. Ze moesten nog wel omgezet worden naar het borduurprogramma. Ook een heidens karwei.

Zoals ik op Facebook al schreef: de bruine hoed boven, daaronder de paarse, daar weer onder de groene en helemaal onderop de blauwe. Al deze hoeden heb ik zelf gemaakt. De kostuums passend bij de hoeden hebben allemaal al eens in de etalage gestaan.

Het Dickens kostuum komt vermoedelijk weer in december in de etalage. De paarse met bloemen, ongeveer 1830 stijl, kan alleen zonder hoepel in de etalage, deze jurk heb ik tijdens KIEK 2018 gedragen. Nu staat deze af en toe in de winkel op een pop. De groene hoort bij mijn trouwjurk, deze jurk is ook al een paar keer in de etalage te zien geweest. En de blauwe hoge hoed… die hoort bij mijn Tardis jurk, een festival outfit, gemaakt met ‘doctor Who’ in gedachten, in de Victoriaanse stijl.

Nu is het eind juni en de etalage is nog hetzelfde ingericht, ik vind deze opstelling zo leuk dat ik niet de moeite heb genomen om de etalage te veranderen. En heb ik de onlangs gemaakte stropdas ook in de etalage opgehangen. Immers een leuk vaderdagkadootje.

Maar om de etalage te veranderen is het nu gewoon te warm, en zeker direct achter de etalageruit. Het is zelfs veel te warm om achter de naaimachine te zitten, of voor. Ik hoop op wat minder warm weer zodat ik de overhemden, blazer en zomerbroek voor Patrick kan afmaken. Nog genoeg te doen dus.

Steeds vaker blijven voorbijgangers bij de etalage kijken en maken soms zelfs foto’s. Ook krijg ik veel leuke reacties van de mensen. Dat vind ik geweldig! Ik vind het leuk om te horen wat men ervan denkt, ook al vindt niet iedereen het mooi. Dat kan natuurlijk, smaken verschillen immers.

Heb je opmerkingen, vragen of wil je les in kleding maken, of wil je ook zo’n leuke hoed of tas. Schroom niet en reageer via onderstaande weg. Of kom gewoon eens gezellig buurten.

Groetjes
Imke