Internetperikelen (9) Glasdraad

In het januari-/februarinummer schreef ik in het artikel over Glasdraad dat we eindelijk contact weer hadden. In dat artikel kon je onder andere ook lezen dat de aansluitingen eind maart gerealiseerd zouden worden. Helaas bleef het daarna stil, en de aansluitingen werden niet opgeleverd. Er werd heel summier gereageerd op e-mails. We willen graag meer informatie over de voortgang van Glasdraad.

Eindelijk werd er afgelopen week contact opgenomen vanuit Glasdraad, als reactie op een e-mail van twee weken geleden. Niet door de gebiedsregisseur van Glasdraad, maar door een collega. Na een gesprek van ruim een half uur ontving ik een uur later onderstaande reactie.

 

Beste Patrick,

In navolging van ons telefoongesprek van vanmorgen hieronder een kort stukje specifiek over het gebied Nieuw Scheemda en ’t Waar.

Helaas hebben de werkzaamheden in dit gebied enige vertraging opgelopen, dit heeft te maken met een rijkswaterstaatboring bij de Scheemderzwaag (A7) die medio april 2023 pas kon worden uitgevoerd wegens grote drukte bij de boorpartijen en vergunningverlenende instanties.

Omdat de uitvoerdatum van de boring later werd, zijn de ploegen ondertussen verdergegaan in andere gebieden en is er nu een inhaalactie met het blazen en lassen gaande om de rest van Scheemda gereed te maken voor de HAS (hoofdaansluitpunt red.). Het graafwerk is nagenoeg gereed, het inblazen en lassen is voor +/- 50% gereed.

Volgens de nieuwe planning zullen we eind juni gaan starten met de huisaansluitingen in het gebied SDA-01 en zal de laatste aansluiting gereed zijn in augustus 2023. Onze excuses voor de vertraging!

Graag zouden wij ook in contact komen met de bewoners van de Acantuswoningen in Nieuw-Scheemda zodat wij hen kunnen benaderen voor een afspraak.

Uw adres is door Acantus aangemeld. Samen met Acantus hebben we als doel om alle Acantuswoningen aan te sluiten zodat alle bewoners (huidig en toekomstig) van ons glasvezelnetwerk gebruik kunnen maken. De aansluiting wordt bij u kosteloos gemaakt. En u bent verder niets verplicht.

U betaalt alleen voor de aansluiting als u er via een provider gebruik van gaat maken.

Mocht u in de toekomst gebruik willen maken van glasvezel en u heeft dan geen aansluiting dan zijn hier wel extra kosten aan verbonden.

U kunt u aanmelden middels een mail naar: oldambt@glasdraad.nl onder vermelding van Acantuspostcode-huisnummer, door het toestemmingsformulier in te vullen op onze site : www.glasdraadoldambt.nl of contact op te nemen met 0857 – 600 792.

Als wij uw contactgegevens hebben zullen wij contact opnemen voor het maken van een afspraak die u het beste uitkomt.

Er zal binnen twee weken weer een nieuwsbrief worden uitgebracht waar we de projectplanning zullen delen en in zullen gaan op de beschikbaarheid van de KPN (gerelateerde) providers.

Laten we hopen dat er verder geen beren meer op de weg zijn en dat wij eind augustus dit jaar dan ook daadwerkelijk gebruik kunnen maken van internet via glasvezel.

‘Bezig met synchroniseren, even geduld aub…’