Kleding

King ArthurDruïde en heksIerse dansjurkKing Henry VIIIDickensTardis (Dr. Who)

Kleding maken is een van onze grote hobby’s waar wij dan ook graag over praten en mee bezig zijn. Er ligt bijna altijd wel iets op de snijtafel of zit in de spelden op de paspop of komt net onder de naaimachine vandaan.

Fantasy kleding
Wij zijn liefhebbers van kostuumfestivals zoals bijvoorbeeld Middeleeuws Winschoten, waar wij ook regelmatig te vinden zijn in een van onze creaties. Een wereld waar nagenoeg alles kan en mogelijk is. Van Neanderthalers met berenvellen tot prinsessen met jurken van zijde. Altijd een gezellige sfeer.

Een stijl die je veel terugziet in de kleding verwijst naar de middeleeuwen, de renaissance, barok, rococo en de victoriaanse periode. Mode waarin je breed kunt uitleven in stijlen, materialen en kleuren.

Zeker in de wereld van ‘Fantasy’ is niets te gek of te veel. Veel van onze inspiratie komt daarom ook uit de voorgenoemde periodes. Wij zijn dan ook vaak aan het bedenken welk volgend project gemaakt gaat worden. King Arthur?… Een heks?… of een Ierse dansjurk?…

Historische kleding
Zo hebben wij een kostuum gemaakt dat gebaseerd was op een schilderij van Koning Henry VIII. Voor een Dickens evenement maakten wij kostuums naar patronen uit de periode omstreeks 1840.

Wij proberen bij het maken van ‘historische’ kleding zoveel mogelijk rekening te houden met de gebruikte materialen. Uiteraard wel met het toepassen van moderne technieken, het blijft natuurlijk wel een hobby.

Thema kleding
Ook thema’s kun je terugvinden in onze garderobe, zoals bijvoorbeeld een 9-delige set dat geïnspireerd is op de Tardis, uit de TV serie Dr. Who. De set kan gedragen worden tijdens een feestelijke happening, met een paar aanpassingen is het gereed voor een receptie en als klap op de vuurpijl tover je de set om naar een galajurk. 

Dagelijkse kleding
Wij maken uiteraard niet alleen fantasie en historische kleding. Ook veel van onze dagelijkse kleding maken wij zelf. Gewoon omdat we dat leuk vinden.