Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch.
Ingrediënten (voor 6 stuks)
- 12 groene aspergetips
- 3 grote eieren
- 100 ml room
- snuf tijm
- zout
- peper
- 6 velletjes bladerdeeg
- 50 gr prei (fijngesneden)
- 75 gr geitenkaas
- 2 eetlepels paneermeel
Benodigdheden
- Muffinbakvorm
- Beslagkom
- Garde
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Laat de velletjes deeg ontdooien.
- Klop de eieren los in een kom met de room en een snuf peper, zout en tijm. Voeg ook de prei toe.
- Duw de velletjes deeg dan in de (ingevette of siliconen) muffin bakvorm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.
- Snijd de groene aspergetips in tweeën of drieën. Verdeel de onderste stukken van de stelen in de bladerdeeg vormpjes.
- Giet vervolgens de helft van het eimengsel erin.
- Kruimel de helft van de geitenkaas erover en vul vervolgens met de rest van het eimengsel en geitenkaas.
- Steek als laatste de bovenste stukjes van de asperges in het mengsel zodat ze iets er bovenuit steken.
- Bak de mini quiches 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
Bron: https://www.leukerecepten.nl
Eet smakelijk
Imke
Dit artikel verscheen in dorpskrant NieuwSwaar maart/april 2023