NieuwSwaar

Sinds 2011 krijgen de inwoners van de dorpen Nieuw Scheemda en ‘t Waar, de dorpskrant ‘NieuwSwaar’ met regelmaat op de deurmat. Een lokale krant met nieuws en wetenswaardigheden uit de dorpen en omgeving. Gemaakt door én voor de inwoners van beide dorpen, met inmiddels een aantal vaste columns zoals bijvoorbeeld ‘Christientjes Blog’ en ‘Imke’s Style’.

In januari 2020 verscheen in de dorpskrant een oproep voor een nieuwe vormgever voor de dorpskrant, waarop wij reageerden. Na het gesprek met de redactie, de overdracht van de digitale archieven en een introductie door de toenmalige vormgever, konden wij aan de slag. Vanaf het oktober nummer verzorgen wij de ‘nieuwe’ vormgeving van de dorpskrant.

Het maken van de dorpskrant is ons zo goed bevallen, dat wij zelf ook artikels zijn gaan schrijven. Van simpele recepten tot technische onderwerpen. Wij schrijven graag over onze hobby’s en passies, waarbij soms de ‘lach en een traan’ niet ontbreekt. 

Hieronder tref je door ons geschreven artikels aan, die verschenen in de dorpskrant NieuwSwaar. Veel leesplezier.

Imke’s Style (17)

Ja! Eindelijk op vakantie! Twee weken ergens heen met de caravan. Bestemming… Noorwegen. Vorig jaar hadden we dat idee al, tenminste als we een caravan konden vinden. Na een zoektocht hadden we een leuke gevonden, eentje met een zitje en een rondzit, allebei om te bouwen naar een ruim bed. En heel belangrijk: een toilet.

Internetperikelen (9) Glasdraad

In het januari-/februarinummer schreef ik in het artikel over Glasdraad dat we eindelijk contact weer hadden. In dat artikel kon je onder andere ook lezen dat de aansluitingen eind maart gerealiseerd zouden worden. Helaas bleef het daarna stil, en de aansluitingen werden niet opgeleverd. Er werd heel summier gereageerd op e-mails. We willen graag meer informatie over de voortgang van Glasdraad.

Imke’s Style (16)

En zo zitten we al een paar maanden met een gat naast het huis. Gelukkig hebben we eindelijk onze ‘eigen’ erfput (riool-hoofd-aansluiting). Er is zeker negen kuub klei afgegraven met schep en kruiwagen. Kun je nagaan hoeveel spierpijn dat uitscheppen heeft opgeleverd. Begin mei zijn we eindelijk zover dat er nieuw zand in kan. Op naar het dempen van de put en aanleggen van een fatsoenlijke oprit.

Imke’s Style (13)

Vorige maand stond bij ons in het teken van de ‘Kiek’. En om mijn hobby kleding maken te laten zien wilde ik iets maken om te dragen. Iets uit ‘zeg 100+ jaar eerder’ maar ik wist nog niet wat. Tot ik dit plaatje tegenkwam op Instagram.

Imke’s Style (12)

Na de juni uitgave lijkt het leven stil te hebben gestaan. Tja door de hoge temperaturen hadden we allebei het gevoel niks te kunnen doen. Maar het tegendeel is waar.

Begin juni was er weer Resto-Veur-Mekoar etentje, en ik ben zo ‘gek’ geweest om de keer ervoor aan te bieden Potjiekos te maken, zo gezegd zo gedaan…

Feestdag pannenkoeken

Een paar jaar geleden wilde ik wat lekkers tijdens oudjaarsavond, aangezien oliebollen vaak te vet worden gebakken en ik daar behoorlijk last van ga krijgen. Ik wilde iets anders. Dat is dit recept geworden. Gewoon normale pannenkoeken maar dan met een beetje extra. Die oudjaarsavond hebben we zitten smullen.

Imke’s Style (11)

Bla.. beetje leeg in mijn hoofd… geen idee wat ik moet neermaggelen.

Maar iets over de etalage, kleding maken, toch wel een leuk gespreksonderwerp. Tja dus deze – etalage – is weer aangepast. Dit keer met twee gelijkwaardige jurken. En dan met name twee prachtige trouwjurken, een mama en mini-me-versie…

Internetperikelen (6) Glasdraad

Ruim een jaar geleden zou Glasdraad begonnen zijn met de aanleg van glasvezel in Oldambt. Nu een jaar later is er nog steeds maar heel weinig te zien geweest van de werkzaamheden. Ook de berichtgevingen omtrent de voortgang van de aanleg bleven behoorlijk uit, er kwam maar heel weinig bevredigende informatie naar buiten.

Internetperikelen (5) Glasdraad

In oktober schreef ik over de voortgang in de aanleg van de toekomstige glasvezel.  Daarnaast schreef ik ook dat Glasdraad eind oktober een bouwbrief/nieuwsbrief hoopte te publiceren. Helaas is dat in dat in mijn beleving uitgebleven, waarop ik 24 november een email gestuurd heb naar de heer Betlem van Glasdraad voor een vervolg interview.

Imke’s Style (8)

Nummer 8 alweer, gaat toch wel lekker zo’n blog schrijven. En voor de opletters onder ons, ja in de september editie stond de 6e. Weliswaar zonder nummering, maar voor wie meegeteld heeft de zesde. En wie nog blog nummer 7 wil lezen nodig ik uit om op onze website achteroptwoar.nl te gaan kijken naar imkes-style-7. Die heb ik vrijwel direct nadat de vorige krant in de bus lag geschreven. En ik wilde dat de buurtbewoners niet onthouden. Mijn belevenissen tijdens het bakken van de ‘Nijswoarder Kouke’.