Inleiding

<- Ons huis | Badkamer ->

Na de introductie van ons huis willen wij je graag meenemen op onze ‘reis der renovatie’.

Als goede bouwvakker / klusser ga je natuurlijk, voor je begint met slopen en bouwen, natuurlijk eerst alles op een plattegrond uitwerken. Je wilt uiteindelijk wel graag weten welke afmetingen je hebt om mee te werken en je wilt natuurlijk een mooi overzicht. Ook is een dergelijk plattegrond erg prettig als je materialen moet gaan bestellen en je hebt een goede basis voor al je werkzaamheden.

Eerst zijn wij begonnen met de begane grond uit te werken in een plattegrond, gewoon nog met pen en papier en een paar grote mokken koffie en andere versnaperingen. Het vervelende is dat je pennenstrepen niet even makkelijk kan wegwerken met een gummetje, dus al snel zijn wij op zoek gegaan naar een programma voor op de computer. Wij zijn en blijven ten slotte computernerds, dus waarom hiervoor ook niet.

Na wat zoeken en uitproberen kwamen we op het programma  Sweethome3D, een super simpel en gratis tool waarmee je heel makkelijk plattegronden kunt maken. In die uitgebreide en ‘fancy tools’ zagen wij voor onze wensen geen toegevoegde waarde.

Na wat stoeien met het programma was het tijd om de pennenstrepen op papier te vertalen naar een digitaal ontwerp. Dat ging vrij makkelijk en snel met als eindresultaat een overzichtelijk ontwerp, ook erg leuk dat je het ontwerp in 3D kon bekijken en zo een zogenaamde virtuele rondleiding door je huis kon nemen.

Na de begane grond uitgewerkt te hebben was het dan tijd om te verdieping op een plattegrond uit te werken. Het was een grote ruimte verdeeld in 4 slaapkamers, een overloop en een soort van zolderruimte. Ook dit klusje was snel geklaard en wij hadden het hele huis op een paar velletjes papier als plattegrond. Langzaam aan begonnen bij ons verschillende ideeën op te borrelen hoe wij ons ‘nieuwe huis’ wilden gaan indelen.

Nadat alles uitgewerkt te hebben was het eerst tijd voor een ‘prioriteitenlijst’, echt heel belangrijk. Prio 1 is natuurlijk de keuken, je moet immers wel voorzien worden van een ‘natje en een droogje’. Snel werden er wat kleine herstelwerkzaamheden verricht in de bestaande keuken en kon prio 2 aangepakt worden…. De badkamer.

De oude badkamer voldeed niet aan onze eisen, maar het kon er voor de eerste periode er nog wel mee door. Het was daar altijd koud en vochtig en het plafond vertoonde op verschillende plekken schimmel door vocht en slecht ventilatie. En wij wilden graag op de verdieping de nieuwe slaapkamer en badkamer gaan realiseren.

Vele avonden van bedenken en ontwerpen passeerden de revue en Imke ontdekte haar kwaliteiten als binnenhuisarchitect waarop besloten werd dat zij voornamelijk het ontwerpen van het huis op zich zo nemen, en Patrick zich voornamelijk bezig zou gaan houden met het ‘zagen en timmeren’. de geboorte van deze klus-duo was een feit. Er werden duidelijke afspraken en een plan van aanpak gemaakt en uiteraard werd er ook een tijdschema uitgewerkt. Erg belangrijk als je iets gaat verbouwen / renoveren, je moet natuurlijk wel iets van een planning hebben om naar toe te kunnen werken.

<- Ons huis | Badkamer ->