Workshop BBQ, Smoker en koken op houtvuur

In de toekomst willen wij graag workshops gaan verzorgen voor het BBQ’en op zowel gas als houtskool, het roken van vlees, vis en groenten op de Smoker en het koken op ‘open’ vuur met bijvoorbeeld een Dutch Oven of een Potjie (een Zuid-Afrikaanse kookpot).

Wij willen ons richten op het ‘low and slow’ bereiden van het eten. Daarnaast laten wij zien dat je echt het hele jaar door plezier kan hebben van deze geweldige manier van eten bereiden. Afhankelijk van wat er gemaakt wordt, kan het zijn dat ‘s morgens om 0800 uur de BBQ al goed op temperatuur is gebracht. Pulled Beef, van bijvoorbeeld Shorts Ribs (rund), heeft al snel 8 uur nodig om rustig te kunnen garen tot een overheerlijk stukje vlees.

BBQ’en, het roken én het koken op vuur is, in onze beleving, vooral een kwestie van geduld waarbij ook een stukje kennis komt kijken. Onze ervaringen willen wij dan ook graag delen met andere liefhebbers, die willen leren werken met de BBQ of willen leren koken in een Potjie boven een houtvuur.

Momenteel zijn wij druk bezig om een mooie tuin achter het huis te maken, waar de BBQ en Smoker onder een overkapping komen te staan. Wij hopen medio 2023 te kunnen gaan starten met het geven van de workshops in onze aanstaande ‘buitenkeuken met vuurkookplaats’.