PC bouw en reparatie

De computer heeft meer steeds invloed op ons dagelijks leven, zowel op het werk als thuis, bijvoorbeeld bij het online communiceren, het online boodschappen doen of het lezen en versturen van e-mail. In ruim 97% van de Nederlandse huishoudens wordt dan ook dagelijks gebruikt gemaakt van een computer.

Veel van de gebruikte software en dagelijkse werkzaamheden stellen tegenwoordig hoge eisen aan de inwendige hardware van de computer. Een goede en betrouwbare computer is daardoor net zo belangrijk geworden als bijvoorbeeld een vervoermiddel voor woon- en werkverkeer. De computer is zelfs een noodzakelijk apparaat geworden voor de bankzaken en het opgeven van de jaarlijkse belastingen.

 

Samenstellen van een nieuwe computer

Er zijn veel keuzes in computersystemen zoals bijvoorbeeld desktops en laptops. Wij begrijpen dat veel gebruikers, vanwege de uitgebreide keuze, door de bomen het bos niet meer zien. Ben je op zoek naar een nieuwe computer en heb je daar hulp bij nodig? Wij staan dan graag voor je klaar om je een advies op maat te geven.

‘Op maat’ omdat het kan gebeuren dat een ‘kant-en-klaar’ systeem niet geheel aan de eisen van de gebruiker voldoet.

Samen met de gebruiker bekijken wij wat de (specifieke) wensen zijn en welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden op de computer. Denk bijvoorbeeld aan foto- en videobewerking of alleen maar een beetje internetten en e-mailen. Voor het bewerken van foto’s en/of video’s wordt veel rekenkracht gevraagd van de processoren, terwijl voor internet en e-mailverkeer geen hoge eisen wordt gesteld aan de interne hardware.

Zodra de wensen bekend zijn, stellen wij (op papier) een aantal systemen samen waaruit dan een keuze gemaakt kan worden. Ook kijken wij naar je huidige computer. Het kan namelijk gebeuren dat een ‘eenvoudige’ upgrade, van bijvoorbeeld de processor of het werkgeheugen, voldoende is voor de gestelde wensen.

Een upgrade kan soms een leuke besparing opleveren van wel een paar honderd euro in tegenstelling tot het kopen van een nieuwe computer.

 

Computer reparatie

Een van de meest voorkomende reparaties aan computers betreft de aanwezige koeling. In de loop van tijd hoopt stof op tussen de ribben van de koelblokken, op de bladen van de ventilatoren en binnen in de voeding. Dit heeft als gevolg dat de warmte, van de componenten, niet goed afgevoerd kan worden. Dit heeft meestal het ‘doorbranden’ van elektronische componenten als gevolg.

Net als een woonhuis moet ook het ‘huis’ van de computer af en toe schoongemaakt worden, voor de computer is een jaarlijkse schoonmaakbeurt ruim voldoende. Veel gebruikers zijn zich daar niet van bewust of zijn bang iets te beschadigen, waardoor de computer defect zou kunnen raken. Dit is natuurlijk geen schande, daar hebben wij volledig begrip voor.

Veel computers die uitvallen door ‘oververhitting’ van de interne hardware, zijn niet per definitie kapot. In de meeste gevallen demonteren wij de volledige hardware van de computer. Daarna word de behuizing en elk onderdeel op vakkundige wijze schoongemaakt. De koelblokken worden gereinigd en met nieuwe koelpasta (voor een optimale koeling) teruggeplaatst op de processoren. De ventilatoren worden gereinigd of zelfs vervangen. Ook wordt de voeding volledig gedemonteerd, gereinigd en opnieuw geassembleerd. In de meeste gevallen werkt de computer na een diepe reiniging weer als ‘vanouds’.

Uiteraard is stof niet de enige  boosdoener van defecten en storingen. Het kan ook voorkomen dat onderdelen defect raken door leeftijd of door een productiefout. Zelfs dan is de gehele computer nog steeds niet definitief afgeschreven. Door het vervangen van een defecte onderdeel kan “een groot probleem” in veel gevallen worden verholpen door een simpele oplossing. In veel gevallen kan dit een grote uitgave voor een nieuw systeem voorkomen.

 

Deskundig advies

Ben je toe aan een nieuwe computer, moet je huidige gerepareerd worden of zoek je een hulp in de pc-schoonmaak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies, wij helpen je graag verder.