Imke’s Style (4)

Waar zal ik het nu over gaan hebben? Hmm…

Het is net weer Pasen geweest, wat gaat de tijd toch snel. De etalage was ook weer in paassferen, met zelfs een eigen gemaakte paashaas. Die heb ik vorig jaar met heel veel plezier gemaakt. Maar wat gaf dat nep-bont een zooi zeg, het jeukte ook aan alle kanten… en toch had ik plezier. Ook om de eieren te maken, dat was gewoon lollig.

Qua kleding maken zit ik even op slot. Het lukt niet echt. Ik was bezig met een patroon en er was zelfs een filmpje hiervan op facebook, maar ik kreeg het niet voor elkaar. De jas bleef niet lekker zitten en zakte gewoon af, dat wil ik niet.

Als een jas openhangt, moet hij wel op de schouders blijven hangen, en niet telkens afzakken, bah!. Ik ergerde me dus wezenloos, zodanig dat ik niet veel later balend de hele stapel maar aan de kant heb gegooid. Eerst maar eens wat anders.

Dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb al mijn patronen gesorteerd en in bakken gedaan. Alle herenpatronen in 1 bak. Voor damespatronen had ik zelfs 5 bakken nodig, jassen, jurken, broeken, rokken, tops enz. ik heb veel verzameld door de jaren heen. En dan nog 2 bakken voor hoeden, tassen, kinderpatronen en accessoires. Totaal zit ik dus al op 8 bakken.

In zo’n bak past zelfs 30 liter. Kun je nagaan hoeveel ik inmiddels heb. Maar dat is nog niet alles. Ik heb nog een aantal op mijn computer staan, hiervan vind ik het nu nog niet de moeite waard om ze al uit te draaien (kan ook nog als ik met dat patroon aan de gang ga). Voordat ik alles in bakken kon doen heb ik elk patroon in een bruine A4-envelop gestopt. Nu zie ik allemaal bruine enveloppen in de bakken in plaats van de ratjetoe aan lijnen en kleuren, maakt het iets rustiger om te kijken naar al die bakken. Psst, de jas is al wel een beetje veranderd, maar is het nog niet helemaal, dus hij hangt gewoon op mijn mannequin, onaf. En ik ga bedenken wat ik er mee wil gaan doen.

Ook heb ik een geweldig idee gekregen dat ik de patronen allemaal in een database wil hebben, zodat ik makkelijker door mijn verzameling heen kan bladeren. Silly me… Ik ben braaf begonnen met Access afgelopen winter, een mooi winters klusje, dacht ik. Het lukte ook wel goed, maar… het klusje ligt inmiddels aan de kant. Helaas ontbreekt het mij aan inspiratie om dit gemaakt te krijgen, en waarvoor???

Juist ja, eerst maken en dan nog (al die ruim 500 patronen) voorzien van foto en omschrijving er in zetten. Pfff… Silly me… kan mijn tijd beter inzetten (lekker koken ofzo). En als er nou al zoiets was, dan scheelde me dat de helft aan tijd, maar helaas ben het nog niet tegengekomen. Hoe doen anderen dat???

Ondertussen is het al voorjaar en nog steeds hangt mijn winterjas op de mannequin. Inmiddels wel zover dat ik het redelijk naar wens heb aangepast en de voering heb geknipt. Nu nog in elkaar zetten, ruim op tijd voor de eerst volgende winter! ghighi.

In elkaar zetten geldt ook voor de jurk en topjes die geknipt klaar liggen. En daar zullen vast nog wel een paar bijkomen, denk ik. Genoeg te doen dus.

Groetjes
Imke